ISTORIA PRINDE VIAȚĂ

Aducem în fața copiilor eroii poveștilor învățate la școală. Oameni care au trăit sau făcut istoria în marile ei momente vin și își spun povestea vie în fața copiilor sau a tinerilor.

Mergem în școli și în universități să împărtășim experiențe spectaculoase, să descoperim modele și să învățăm ce înseamnă libertatea, curajul, solidaritatea, devotamentul.

Povești care îmbină frumusețea adevărului, a realității trăite, cu elemente neștiute, excepționale.

Fiecare poveste este întărită de prezența obiectelor din epocă, obiecte autentice, care sunt la îndemâna copiilor, introducându-i în atmosfera vremii. Ei nu mai sunt simpli spectatori, ci intră în poveste. Văd, aud, ating, descoperă istoria. O trăiesc

Toate acestea într-un cadru atipic, complet diferit de modul în care se desfășoară ora de istorie tradițională, dar completând în mod fericit programele educaționale oferite de școală/

Două module speciale, unul de 6 sesiuni, altul de 4, fac introducerea într-o lume necunoscută, dar extrem de spectaculoasă.

Primul modul – copiii eroi, spune poveștile senzaționale ale unor adolescenți care au trăit direct mari momente ale istoriei recente: de la caporalul de numai 9 ani care a fost decorat în cel de-al doilea război mondial, la Gavroche al Revoluției române, trecând prin epopeea tragică a unei tinere închise în temnița comunistă la 15 ani pentru opiniile sale sau prin fascinanta întâmplare care l-a făcut erou și vedetă a copilăriei pe Pistruiatul. Ei vin în fața copiilor de astăzi cu puterea exemplului personal și a valorii autentice. Istoria se retrăiește cu Povestașii direct la sursă.

Al doilea modul, Evadarea din comunism, oferă în primul rând o perspectivă inediată asupra vieții în perioada restricțiilor, a fricii și a represiunii. De la protagoniștii celor mai spectaculoase evadări – cu avioane deturnate, vapoare uriașe piratate sau înotând periculos noaptea în Dunăre – pentru a scăpa de România dictaturii, copiii, tinerii și adulții vor afla ce înseamnă curajul și atașamentul față de valori fundamentale și cum ajunge un om să le descopere și să le prețuiască înfruntând chiar riscuri importante. Recâștigarea libertății, povești dramatice și înălțătoare la Povestașii.