STRĂ-BUCATE: DESPRE STRĂBUNĂTĂȚILE DE ODINIOARĂ

Aducem viața, obiceiurile, rețetele, protocolul și anecdotele de odinioară în povești rostite cu farmec și însoțite de degustări savuroase.

Vă propunem o călătorie delicoasă în trecutul nostru culinar, care să ne ajute să înțelegem cum am evoluat și să ne facă să apreciem diversitatea și inventivitatea care definesc bucătăria românească! Pentru că noi, POVESTAŞII, încercăm să recuperăm porțiuni uitate ale identității românești şi să le readucem în atenția oamenilor de azi!

Credem că trebuie reconsiderată atitudinea indiferentă – în epoca vitezei și a stresului – față de mesele zilei. Recuperând răgazul prânzului, al cinei și al micului dejun vom regăsi și farmecul vieții de altădată. Întreaga familie poate pleca cu noi în această călătorie prin bucătăria de altădată – copii și părinți, deopotrivă! Pentru echipele din corporații promitem relaxare activă și o activitate de echipă care stimulează imaginația și creativitatea!

Povestașii care aduc aromele din bucătăria de odinioară sunt: Filip Iorga (istoric și scriitor, descendent al unui vechi neam de moşneni), Ana Iorga (Lingvist şi jurnalist TV, cercetător la Institutul de Lingvistică al Academiei Române), autori al cărții „Mesele de odinioară” și Anca Lungu, Prințesa Polonic, cunoscut blogger culinar, jurat în concursul TV “Junior Chef”.

Ana și Filip vor descrie mesele de odinioară dintr-o Românie neștiută, dar uimitoare, iar Anca ne va da gustul unor vremuri care încă pot fi vii, pregătind în fața auditoriului dulciuri și bucate fabuloase.

La Povestași, istoria are gust și aromă!