GĂSEȘTE EROUL DIN FAMILIA TA

„Să înveți istoria, cu doctrine, ani, cifre și strategii de război e o mare provocare. Dar cum ar fi să o descoperi, pornind de la propria ta istorie, de la cea a apropiaților tăi, de la istoria familiei tale și a eroilor ei?” (telegrama.ro)
Asa ca noi, Povestașii, am început un nou proiect cu care străbatem școlile din țară: „Găsește eroul din familia ta”. Scolari de clasa a II-a, a III-a și a IV-a învață să-și deseneze arborele genealogic și să indentifice în familia lor un personaj care poate deveni eroul cu care cei mici sa se mândrească. Primii elevi cu care am stat la povești au fost 50 de copii de la Colegiul Național I.L.Caragiale din Ploiești. Împreună cu Filip-Lucian Iorga, specialistul în genealogii și Adrian Ursu, expertul în povești, am încercat să insuflăm copiilor importanța cunoașterii istoriei propriilor familii.
Mulțumim sponsorului acestui proiect: Catena – Farmacia Inimii si cadrelor didactice si directorilor colegiului ploiestean, una dintre școlile de elită ale României.
Mai multe fotografii de la atelierul susținut la Ploiești găsiți aici:
https://web.facebook.com/povestasii/photos/pcb.1404166416282409/1404164716282579/?type=3&theater

filip_iorga