INVICTUS 2017

Pe 9 noiembrie 2016, am încheiat campania #pedalampentruInvictus2017 printr-o gală de caritate la Cercul Militar Național. Iată câteva cifre ale proiectului care a durat aproape 5 luni:
 – am strâns peste 60.000 euro ( mai mult decât ne-am propus inițial) 
 • Adrian Măniuțiu a pedalat împreună cu prietenii peste 7000 de km (singur peste 1300km) 
 • am contorizat peste 2600 de referințe pe Facebook ale hashtag-ului #PEDALAMPENTRUINVICTUS2017 
 •  am avut zeci de postari și liveuri pe paginile noastre de Facebook
 • campania a adunat peste 50 de articole in presa
 • am totalizat peste 180 de zile de muncă 
 • am petrecut sute de ore la telefon, în întâlniri sau în trafic 
 • Adi a ars 213.765 calorii pedalând 1360 km (așa ne spune ceasul inteligent)
 • Mulțumim sponsorilor care au sărit în ajutorul militarilor noștri răniți în teatrele de operații: Transgaz, Telekom, ExxonMobil Romania, Petrom, Air France, Clinicile Dr. Leahu, Mosia de la Tohani, Click4sport, Chef John Menumorut, ClassIN, EVW Holding; avocatilor Musat și Pachiu, oamenilor care au facut cozi la ghișeele bancilor ca să cumpere kilometri, celor care susțin Povestașii în celelalte proiecte, dar și camarazilor de la Invictus România că ne-au suportat toate cererile.
AICI puteți vedea cine ne-a sprijinit financiar și care este situația finală a încasărilor.

GALA INVICTUS – 9 NOIEMBRIE 2016

invictus

VEDETI AICI GALERIA FOTO


INVICTUS ROMÂNIA, SUB PATRONAJUL CASEI REGALE

5 noiembrie 2016, o zi foarte importantă pentru noi Povestașii, pentru campania ‪#‎PedalamPentruInvictus2017, dar mai ales pentru Invictus Romania: intr-o ceremonie la Palatul Elisabeta, Casa Regala a Romaniei le-a acordat Inaltul Patronaj! Un gest absolut minunat facut de Alteța Sa Regală Principele Radu al României care, inca de acum doua luni, atunci cand i-am expus intr-o intalnire cauza luptatorilor romani, a considerat ca ei, ca si colegii lor britanici, trebuie sa fie sub protectia Casei Regale. A fost onorant si emotionant sa participam la ceremonie alături de componentii Invictus Romania, dar si de Seful Statului Major dl Gen. Nicolae Ciucă.

IMG_9216

Povestașii și Președintele României pedalează pentru Invictus
Comunicat de presă
București, 22 septembrie 2016 – Campania lansată pe 20 iunie de Asociația Povestașii,  “Pedalăm pentru Invictus 2017”, a parcurs una dintre cele mai importante etape: am obținut sprijin pentru militarii români răniți în Irak și Afganistan, de la cel mai înalt nivel! Președintele României, Execelența Sa Klaus Iohannis, a răspuns invitației Povestașilor și s-a alăturat efortului pe care-l facem împreună cu Invictus România pentru a-i putea trimite la Jocurile paralimpice de la Toronto, Canada, Invictus Games 2017, pe militarii sportivi răniți in teatrele de operatii. Președintele Klaus Iohannis a venit echipat și a pedalat 7 km alături de 40 de cicliști, pentru a se arăta solidar cu lupta acestor tineri în încercarea de  a-și depăși limitele pe care rănile și suferința din timpul războiului li le-au impus. 
_MG_6784
În plutonul de cicliști, alături de președintele României s-au aflat 5 militari răniți în teatrele de operații: Costi Slăniceanu, Costel Stanciu, Marian Nicula, Eugen Mănăilă și Ionuț Butoi, Adrian Măniuțiu, Mădălina Codreanu și Adrian Ursu din partea Asociatiei Povestașii, cea care a inițiat campania și i-a adresat invitația Președintelui Klaus Iohannis, dar și Gabriel Ion vicepreședintele Invictus Romania. Ne-au fost alături membrii Tribului Biker’s Pe 2 Roți, Bikers Club si Adrenallina Media.
În anul 2016, Costi, Marian, Eugen, Costel și Ionuț nu au putut participa la Invictus Games din Orlando, Florida pentru că le-au lipsit sprijinul și resursele. Așa că, în perioada iunie – octombrie 2017 realizatorul TV Adrian Măniuțiu și-a propus să pedaleze 2017 kilometri, împreună cu prieteni pasionați de ciclism, personalități din diverse domenii, oameni de afaceri, vedete sau oricine dorește să se alăture cauzei. Fiecare din cei 2017 kilometri poate fi cumpărat online de către orice persoană care dorește sa se implice în cauză, până când se va strânge suma necesară participării la Jocurile Paralimpice 2017 – 50,000 EURO. Banii vor fi destinați achiziționării de echipamente specifice: protezele pentru alergare, adaptoarele pentru echipamentele sportive deja existente, biciclete speciale pentru invalizi; precum și pentru suplimentele alimentare de care aceștia au nevoie. 
Îmi place la nebunie sa merg cu bicicleta. Ne-am gândit să combinăm plăcerea pe care o avem atunci când mergem împreună cu bicicleta, cu posibilitatea de a-i ajuta pe cei 5 campioni Invictus să participe la jocurile paralimpice din 2017. Acestea sunt jocuri olimpice special dedicate celor care au fost răniți în războaie, veteranilor de război, dar extrem de apți din punct de vedere sportiv. Mai mult, noi, Povestașii avem această misiune de a spune povești despre eroi, care să devină modele pentru societatea noastră și să ne ajute pe toți în lupta noastră zilnică cu viața”, spune Adrian Manuțiu, membru al Asociației Povestașii.
”Cuvintele cheie cu care i-am convins pe prietenii de la Asociația Povestașii sunt: erorism, luptă continuă, umanitate, povești de viață, renaștere. Așa am ajuns să ne parteneriem pentru ca cei 5 foști soldați de elită ai României, toți răniți în teatre de operații, să își poată îndeplini visul. Costi, Marian, Eugen, Costel și Ionuț au demonstrat prin puterea exemplului că “tot ce nu te omoară, te întărește”. După lungi perioade de recuperări, acum s-au întors din nou la luptă. Dar nu pe terenul minat, ci pe cel de sport. Ciclismul, înotul, tirul cu arcul și cross-ul sunt acum pentru acești soldați ancora vieții, pentru că nu s-au complăcut cu statutul de… invalizi. Au ajuns la performanțe pe care cei mai mulți dintre noi, cei ce ne considerăm normali, nu reușim să le atingem. Ne dorim ca în 2017 să reprezentăm România cu onoare la Jocurile Paralimpice din Canada cu acești învingători ai vieții”, spune Patrick Luca, Președinte Invictus România.
Toate detaliile proiectului sunt disponibile pe paginile de Facebook ale realizatorului TV, pe pagina de Facebook Asociația Povestașii și cea a Invictus România. Pentru buna desfășurare din punct de vedere financiar a proiectului, acesta este auditat de Bența Consult. 
Partener media: Adrenallina Media.
***
Asociația Povestașii este o organizație non-guvernamentală, non-profit, cu principalul obiectiv să facă istoria atrăgătoare și inteligibilă pentru copii, adolescenți și pentru părinții acestora. Asociația s-a înființat și funcționează sub înaltul patronaj al academicianului Dinu C. Giurăscu.  
Invictus România desfășoară activități umanitare cu ocazia zilelor cu semnificație istorică, pentru strângerea de fonduri în scopul de a trimite luptători răniți în Afganistan sau Irak  la jocurile paralimpice.
 

 

 • AM URCAT UN MINISTRU ÎN ȘA
  Ca să vă spunem povestea Invictus.

   

 • START PENTRU 2017 KILOMETRI
  Pe 20 iunie, ora 20:17, am dat startul campaniei Pedalăm pentru Invictus 2017.

   

 • 5 POVEȘTI CU EROI DE NEÎNVINS

   

 • O POVESTE DESPRE ÎNVINGĂTORI Pedalăm pentru eroi, adunăm bani pentru un vis. 2017 kilometri pentru 50.000 euro, costurile participării veteranilor români răniți în Afganistan la jocurile paralimpice de la Toronto.