Povestea călătoare – cartea cu cei mai multi autori din lume

Am lansat unul dintre cele mai frumoase proiecte Povestașii al cărui titlu este “Povestea călătoare”. Vrem să creăm, împreună cu peste 1250 de elevi din toata țara, o poveste extraordinară, cu cei mai mulți autori din lume și care va da naștere unor eroi români ai zilelor noastre. După Greuceanu și Harap Alb, copiii își vor crea propriile personaje, așa cum le vede generația lor.

_MG_6337

Povestea și-a început călătoria la Școala Generală Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș unde primii 35 de autori s-au pus pe treabă și cu ajutorul povestașilor Carmen Avram, Mădălina Codreanu și Adrian Ursu au conturat trăsăturile eroilor, le-au dat un nume, i-au plasat în decor și le-au trasat drumul spre aventuri al căror final îl vom cunoaște abia după ce maniscriscul va fi completat de toate celelelte 41 de școli din toată țara care se vor alătura proiectului. În câteva zile, copiii din Argeș vor încheia primul capitol al Aventurii fraților Adrenalină (va place numele pe care l-au găsit chiar copii?) și vor lipi plicul în care va fi introdus manuscrisul acestei prime părți pentru a-l trimite prin poștă către următoarea școală. Fiecare copil va scrie partea lui din poveste de mână, cu pixul sau stiloul, nu mai mult de jumătate de foaie A4.

A fost un entuziasm copleșitor la prima întâlnire a Povestașilor cu copiii scriitori! Au țâșnit de peste tot idei, s-au împărțit sarcini în echipă, s-a dat liber la imaginație, dar au fost însușite și regulile după care va funcționa echipa. Doamnele profesoare responsabile de proiect au fost la rândul domniilor lor încântate că în sfârșit copiii (altfel pasionați de lectură) descoperă că nu e floare la ureche să scrii o poveste.

Mai multe detalii despre proiect, dar si cum se scrie si curge povestea in timp real, veți găsi pe și pe povesteacalatoare.ro.

Mulțumim Dr. Oetker România și Rompetrol fără de care această poveste nu ar fi prins viață!